Diensten

De motorpleziervaartuigen van Poncelet zijn ontworpen om tochtjes mee te maken, te waterskiën, te varen op binnenwateren en langs de kust.

Ettelijke honderden exemplaren van deze boten werden geassembleerd in de ateliers van Evere (in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), het merendeel in de jaren 1960.

1980

In de loop der jaren ontstond een breed gamma van boten met binnen- en buitenboordmotor met klassieke modellen van het merk, zoals de 620, de 500 en de 450. Hierbij voegden zich ook bijzondere projecten die voortvloeiden uit de verbeelding van de familie Poncelet en producten op vraag van gepassioneerde liefhebbers van het merk.

De Poncelet-romp

De Poncelet-romp wordt uitsluitend van hout gemaakt en beschikt over bijzondere kwaliteiten:

- lichtheid

- snelheid

- wendbaarheid

- veiligheid

Vandaag

Vandaag kan Poncelet zijn eigen boten in optimale omstandigheden restaureren, maar in zijn nieuwe hangar kunnen de klassieke modellen van het huis (de 620, de 450, de 500 en de 520) eveneens opnieuw worden geproduceerd.

2013 wordt een jaar van vernieuwing. In de bureaus van Touring Superleggera in Milaan wordt een nieuwe boot ontworpen onder leiding van Louis de Fabribeckers. Gebouwd volgens de traditie van de houten dubbelplaten romp, voorzien van de modernste aandrijvingtechnieken en met een binneninrichting die staat voor comfort en afwerking, het handelsmerk van de Milanese carrosseriebouwer.